jueves, 11 de febrero de 2016

JORNADA D'ALUMNES MEDIADORS 11-2-2016 1ª sessió

A l'arribada a Vila-real signem l'assistència, ens donen una motxilla per a cadascun amb material.

Una vegada dins:
1.- Inaguració, curteta i ràpida, bé

2.- Presentació de diferents experiències: (la majoria de la taula són dones, de 10 només dos homens)

   2.1. Un Centre de Vil-real (Bisbe Pont CEIP més ESO), un alumne i un professor, ens donen a conèixer la mediació, és el primer any, tenen una mare mediadora. La professora fa una breu introducció del que fan i de les persones que estan implicades. L'alumna dona la seua opinió personal i parla del que han treballat "ENS HAN ENSENYAT A DIALOGAR", li agrada que ls companys la reconeguen pel pati. "HO HA QUE SABER-SE POSAR AL LLOC  DELS ALTRES". Passen un video ón es parla de l'ensenyament en valors, de crear un ambient familiar, acollidor. De fons música de Macaco.
  2.2. IES Serra Espadà, dos alumnes, els alumnes de 4t d'ESO i de 1r de batxillerat formen als alumnes de tercer. Video sobre Escolta Activa, preediacions per practicar, xarrades a 1r, 2n i 3r d'ESO, mediacions simulades (no massa bé, millor el primer). Els alumnes ens donen les seues opinions sobre la mediació, el que aprenen amb ella. (els alumnes van en fiches i s'intercanvien la paraula)
2.3. IES Serra d'Irta, Alcala (els primers que ho fan en valencia), una profe i una alumna. Passe d'un video i mostra de murals. Formen alas alumnes de 4t, cada dos anys formen alumnes i ho fan els propis alumnes, ens parlen de l'escolta activa, empatia,... "EL MILLOR DE LA MEDIACIÓ ÉS QUE DESAPAREGA, PERQUÈ VOLDRA DIR QUE RESOLVEM ELS PROBLEMES MITJANÇANT EL DIÀLEG"
2.4. CEIP de Vila-real,  Carlos Sarthou, presentació d'un video amb una música molt bona "la vida es bella". Explicació de que es treballa en mediació "APRENDEMOS A SER PERSONA".
2.5. IES Marisma, de Sevilla, una alumna i un profesor de Universitat. Tot el poble realtza mediació. Tot es basa en el RESPECTE, l'asertivitat i l'empatia no són res sense el RESPECTE. Plantegen l'educació com la il.lusió de millorar el món. Ana, l'alumna diu que saber decretar és saber manar. Posen un video de Dos Palacios de Villafranca, que és l'IES, pau i entendiment a la localitat, mitjançant la gestió de conflictes. Mediació aplicada a l'Ajuntament, la policia local, els bombers, protecció civil i serveis socials, la posen en pràctica, també l'oficina del consumidor, la finalitat és que arriben menys assumtes als jutjats, mediació en la vida empresarial i els comerciants.
Fan fullets informatius per a la ciutadania, són pioners en aquesta manera de gestionar.
Fan mediació prejudicial (fiscalia de Dos Hermanas). Es busca reparar el mal que s'ha fet no no més castigar al culpable, que s'adonen del mal que han causat: EMPATIA.
Mediació escolar , l'escola inmersa en la societat.
Fan cursos ON-LINE, LA CULTURA DEL ACORD, DE LA MEDIACIÓ DE LA PAU.

“ Si siembras una acción cosechas un hábito, si siembras un hábito cosechas un carácter, si siembras un carácter cosechas un destino. ”

No hay comentarios:

Publicar un comentario

MUJERES con Premios Nobel

  Premios Nobel En 2020 se han cumplido 119 años de Premios Nobel, concedidos desde 1901 en 5 disciplinas (menos Economía, desd...